Mijn verhaal

Mijn verhaal

Als kind was ik mijn hart reeds verloren aan het boerderijleven, dieren en de natuur. Graag wou ik een toekomst met deze aspecten in de hoofdrol. Die droom heeft door de jaren heen meer vorm gekregen.

Ik volgde een bachelor opleiding in het kleuteronderwijs en deed praktijkervaring op. Om kleuters met ontwikkelingsproblemen beter te kunnen begeleiden en ondersteunen, heb ik een bijkomende opleiding orthopedagogie genoten. Na deze studie heb ik een heroriëntering gemaakt en ben ik beginnen werken binnen de gehandicaptensector.

Zowel bij kleuters als bij personen met een verstandelijke beperking ontdekte ik hoe waardevol en stimulerend de relatie tussen mens en dier kan zijn voor de ontwikkeling. Daarom besloot ik om mijn focus hierop te richten en mijn eigen liefde voor dier en natuur door te geven. De zorgboerderij kwam stilaan tot leven.

Bijscholingen rond personen met dementie maakte me ervan bewust dat ook ouderen nog steeds nood hebben aan stimuli binnen verschillende ontwikkelingsdomeinen. Met een aantal kleine aanpassingen leende het aanbod van de zorgboederij zich daar ook toe.

Aangezien bovenstaande doelgroepen zich vaak moeilijk of niet zelfstandig kunnen verplaatsen, werd het mobiele aspect van de zorgboerderij geboren. Hierdoor kunnen niet alleen deze doelgroepen bereikt worden, maar kunnen nog veel meer mensen genieten van het kleine geluk dat de Tinteltuin te bieden heeft.